Werkwijze

4 stappenplan

Om je alcoholverslaving aan te pakken met de Sinclair Methode zijn er 4 stappen te nemen. 1. Kennismaking, 2. Screening, 3. Recept, 4. Therapie beginnen. Daarnaast spreken we één ding met elkaar af. Je bent eerlijk over de hoeveelheid die je dronk en drinkt voordat we beginnen en ook tijdens de therapie. Hoe beter ik op de hoogte ben hoe beter ik je kan begeleiden. Na ons eerste contact kun je al snel beginnen!

stap 1. kennismakingsgesprek

Je hebt contact opgenomen per telefoon, email of WhatsApp en we hebben samen dit eerste gratis kennismakingsgesprek ingepland. Tijdens dit gesprek, bij voorkeur via videobellen kun je me alles vragen over De Sinclair Methode en de ervaring die ik er mee heb. Je vertelt me wat over jezelf en je drankprobleem waar we dieper op in gaan gedurende de screening. Als het goed voelt en je wil door mij begeleid worden dan maken we meteen een vervolgafspraak voor de screening of we plakken de screening er meteen achteraan.

stap 2. screening

Screening consult via tele-counseling(videogesprek). Dit kan niet per telefoon, ik wil je graag zien om je zo goed mogelijk te kunnen helpen. Aan de hand van dit gesprek kan ik al gauw bepalen of De Sinclair Methode ook iets voor jou zou kunnen zijn. Deze screening is inclusief een persoonlijke brief voor je arts waarin De Sinclair Methode en de toepassing van het medicijn wordt uitgelegd. 

Tijdens dit gesprek bespreken we ook jouw:
– Goal: Wil je minder gaan drinken en controle krijgen over je drinkgewoonte of helemaal stoppen?
– Alcoholgeschiedenis:  Hoeveel dronk je, drink je? Hoe vaak? Je ervaringen met stoppen. Wat heb je al geprobeerd?.
– Psychiatrische geschiedenis: Heb je last gehad of nog steeds van Depressie, Angststoornis, Slaap problemen?
– Medische geschiedenis: Ben je ernstig ziek of geweest. Heb je een chronische ziekte? Gebruik je medicijnen en welke?
– Andere Verslavingen: Ben je verslaafd geweest of nog steeds aan iets anders dan alcohol?

stap 3. recept en inname

Je maakt een afspraak met je arts en geeft of stuurt hem de brief met uitleg over de Sinclair Methode. In sommige gevallen kan ik als de arts niet meewerkt je met een andere arts in contact brengen. Ondertussen maak ik aan de hand van jouw drinkgewoontes en de hoeveelheid die je drinkt een schema.  

stap 4. therapie kan beginnen

Als je de medicatie hebt kunnen we afspreken hoe je gaat beginnen en kan ik je de eerste 2 to 4 weken even volgen. Je kan me ook altijd mailen, bellen of WhatsAppen. Zo weten we zeker dat je op de goede weg bent. Dit is in het begin echt belangrijk, onderschat de therapie niet. Daarna blijft goede communicatie belangrijk om De Sinclair Methode zo goed mogelijk zijn werk te laten doen. Soms willen mensen te snel opgeven omdat ze denken dat het voor hen niet werkt en dat is jammer. Blijf communiceren, dan heb je de beste kans. Wil je tevens aan jezelf werken dan maken we andere afspraken. 

Je hebt een drank-logboekje gekregen dat je de komende tijd gaat bijhouden. Zo heb je een overzicht waarom en wanneer je dat eerste glaasje neemt. Ook wat er gedurende het toepassen van De Sinclair Methode verandert. Je zal hierdoor meer inzicht krijgen waarom je dat eerste glas drinkt. Daarnaast krijg je een drink-log tabel zodat je in een grafiek de voortgang kunt zien en bijhouden.

drink-log boek en DRINK-LOG tabel

Als je hebt besloten om De Sinclair Methode te gaan doen dan heb je van mij een drink-logboekje gekregen dat je de komende tijd kunt bijhouden. Zo heb je een overzicht waarom en wanneer je dat eerste glaasje neemt. Ook wat er gedurende het toepassen van De Sinclair Methode verandert. Je zal hierdoor meer inzicht krijgen waarom je dat eerste glas drinkt. Daarnaast krijg je een dag/week- en een week/jaar tabel(zie hierboven) zodat je in een grafiek de voortgang kunt zien en bijhouden.

hoe lang duurt het voordat het werkt

Dit is voor iedereen anders. Het is erg afhankelijk van je drinkgeschiedenis, je metabolisme en je instelling. Daarnaast maakt het een verschil hoe je tegen de methode aankijkt. Heb je bij voorbaat al het idee dat het niet werkt? Ben je er (te)obsessief mee bezig? Sommige mensen hebben na een paar dagen al minder trek in alcohol. Het is een proces en iedereen reageert anders, dus geef het tijd.

Bijwerkingen

Zoals bij veel medicijnen kun je bij De Sinclair Methode ook te maken krijgen met wat milde bijwerkingen. Praat daar met me over, ik heb hier ruime ervaring mee. Voor iedereen is dit anders en bijwerkingen zijn meestal van voorbijgaande aard. 

Wie kan niet meteen beginnen

Onderstaande personen dienen te allen tijde toestemming te vragen aan een arts om het het medicijn Naltrexone of Nalmefene te gebruiken.
* Personen die verslaafd zijn aan verdovende middelen. Verdovende middelen werken niet hetzelfde als Naltrexon aanwezig is in de hersenen is.
* Personen met ernstige leverschade.
* Personen die zwanger zijn.

enkele COUNSELING TECHNIEKEN

Chat openen
1
Hallo, kan ik je helpen?
Hallo, dit is Jolande.

Ik help mensen over de hele wereld met hun drankprobleem. Ik help you ook graag!